Vilken toppinsats av Knutte Sting på Solvalla idag! Han kom ner i tredje utvändigt runt första sväng när det galopperade lite hästar runt omkring, men han fick sedan tåga först i tredjespår under hela slutvarvet. Trots det tuffa upplägget gick Knutte Sting bara undan över upploppet och vann på finfina 1.13,9/2140a. Det är inte många hästar som klarar att vinna på Solvalla med ett sådant upplägg och dra fram konkurrenterna i tredjespår sista varvet.

Vi bestämde oss för att sätta på ”Knutte” bakskor idag vilket gjorde att aktionen flöt fint och Magnus kunde köra mer på honom under vägen. Förstapriset i denna Klass II-final var 220 000 kronor och det är verkligen jätteroligt att kunna säga stort grattis till ägarna Stall Success – Easy och skötaren Jimmy Dillner.

Det här var stallets fjärde STL-seger i år. Firefoot och Hannibal Face har vunnit varsin tidigare och Knutte Sting har nu två STL-segrar. Dessutom vann Hannibal Face ett V75-lopp på Dannero i somras så räknar vi alla V75-segrar var det här stallets femte seger på V75.

Hannibal Face var med i Bronsdivisionens Final och fastnade med rubbet kvar som sexa efter en invändig resa. Han fick 15 000 kr för besväret och har alla krafter sparade till nästa start.

När det gäller Knutte Sting kan det bli så att nästa start kan bli i Sylvesterloppet på Axevalla den 31 december. Vi vann ju det loppet med Dwayne Zet ifjol och det vore kul att försöka ta andra raka segern i det loppet, Knutte Sting står på startvolten i Sylvesterloppet som har minst 500 000 kronor i förstapris och 2640 meter passar ju ”Knutte” perfekt så det kan bli så att vi testar där. Vi får se, men först väntar nästa start för stallet på Bergsåker på onsdag där Firefoot jagar en seger.