På måndagskvällen tog vi en tur till Orkla med tre hästar och det blev seger för Airborne.

Från femtespår bakom bilen öppnade han snabbt och kunde tidigt överta ledningen. Det blev bra tryck i loppet från början och första 500 passerades på 1.11,4. Tillsammans med Dag-Sveinung Dalen kom man upp till första 1000 på 1.13,8 och Airborne hade sedan inga problem att gå undan till en enkel seger på 1.14,3/1800a. Förstapriset var 16 000 norska kronor.

Alltid kul att åka till fina Orkla och extra roligt att ha med sig en seger hem. Stort grattis till ägarkretsen och det är en förmån att ha Dag-Sveinung Dalen som kusk när vi besöker Orkla. Dalen en toppman som om han skulle åka till Sverige lite oftare även skulle ha möjlighet att göra sig ett framgångsrikt namn även där.

Mellby Galanga var med i kvällens snabblopp och blev väldigt pigg utvändigt om ledaren, trots det kopplade han grepp på upploppet men fick ge sig mot två smygkörda den sista biten. Han höll storstilat som trea och blir spännande att följa under vintern. Quarcia Bo galopperade kort efter start, men fungerade tyvärr inte bra efter galoppen och var inte som bäst även om hon fick med sig en sjätteplats hem.

Nu åker vi hemåt och laddar för nästa framträdande för stallet som blir på Solvalla på onsdag då Give Me Five N.O. jagar 150 000 kr i förstapris i Solvallaseriens Final.

Bild från när Airborne vann på Bergsåker i oktober.