Airborne kom till oss från Tyskland i februari 2019 och inledde strålande med en mersmakande andraplats efter stor galopp och tog sedan tre raka segrar i imponerande stil. Det kändes som att han skulle gå rakt igenom klasserna, men efter de tre segrarna började problemen komma. Han lämnade min regi i juli 2022 och provades sedan en tid hos Stefan P Pettersson på Mantorp, men inte heller där fungerade han. Airborne kom tillbaka till oss i februari tidigare i år och sedan har vi gnuggat på.

I de två första starterna hos oss fungerade det fortsatt inte heller och han slutade oplacerad. Det har alltid varit svårt att träna honom eftersom han ligger på så hårt och har lätt för ”kväva sig”, men den senaste månaden har han fått träna på nya sandbanan hemma på gården och Airborne har blivit som en ny häst. Han är lugn och fin och tar åt sig träningen på ett helt annat sätt och nu var det äntligen dags för seger vid Bergsåkers lunchtrav. Från femtespår bakom bilen öppnade han snabbt och tog direkt hand om ledningen. Det var väldigt smetig bana, men Airborne öppnade trots banan med 1.12,3 första 500 och 1.13,6 första varvet. Över upploppet stack han bara undan och vann ”okörd” på 1.13,8/1640a.

Förstapriset var bara 15 000 kr, men nu finns det förhoppningar att det kan bli mer framöver. Att det finns stor potential vet vi om och vi säger stort grattis till ägarna Håkan Andersson (bilden) och Johan Pettersson.

Vi har även med oss Brasco Boko till Bergsåker, men han gick över i passgång strax efter start och galopperade sedan bort sig. Han kändes dock fin innan loppet och det är bara att anmäla igen.

Nu laddar vi för Solvalla imorgon där vi har Ice Pack och Give Me Five N.O. till start. Torsdag har vi inga starthästar, men på fredag är det dags för comeback för Jackpot på Bollnästravet.