Idag när Sveriges V75-tävlingar avgjordes i Kalmar åkte vi till Norges V75 på Orkla Arena utanför Trondheim och det blev en överlägsen seger för Mellby Galanga.

Det var en massa trassel innan loppet med en lös häst och loppet försenades med ca en halvtimme. När loppet väl gick iväg kom Mellby Galanga bra igenom från bakspår och fick andra utvändigt. Med halvvarvet från mål valde Magnus Teien Gundersen att vrida på i tredjespår och attacken bet verkligen bra, Galanga var bara bäst och över upploppet och gick han undan till en överlägsen seger på 1.16,0/2300a.

Mellby Galanga fungerar bäst utan framskor och det var den stora anledningen till att vi åkte till Orkla Arena, banan är alltid toppfin och trots att det är mitt i vintern gick det bra att köra barfota fram. Gundersen gjorde allt rätt i sulkyn, en ung toppkusk som kommer dominera i Norge i många år framöver och det är förstås tacksamt att vi fick använda honom idag. Linda Fastesson sköter och gör som vanligt ett toppjobb. Förstapriset var 60 000 norska kronor och ett stort grattis till ägargänget Gunnar Karlsson, Anders Eriksson, Hans-Erik Eriksson, Hans-Olov Norin, Bengt Svedberg, Anders Öhman, Petter Stugvard, Henrik Berglund, Jörgen Själin och Nisse Höglund.

Hästarna går verkligen fantastiskt bra nu. På stallets sex senaste starter har vi fem segrar och en andraplats och 460 000 kronor inkört. Nästa start för stallet blir på Bergsåker på tisdag när Jackpot jagar karriärens andra seger i andra starten.