I Silverdivisionsfinalen på Solvalla den 4 februari blev Dwayne Zet överraskande favorit och förväntningarna blev då stora för många. Han tog ledningen, men vek ner sig helt och var tyvärr inte alls bra. Det visade sig på proverna efter den starten att han uppvisar överträningssymptom och luften gick ur oss lite grann.

Men vad roligt det är att fel. Ikväll (3 mars) på Bollnäs inledde Dwayne från bakspår i ett tufft sprinterlopp. Magnus Djuse lotsade tidigt fram vår krigare i andra utvändigt, men när hästen framför var trött redan 700-800 kvar tvingades han ut i tredjespår tidigt, alldeles för tidigt egentligen. Dwayne Zet avslutade dock magnifikt och plockade ner favoriten som ledde loppet och svarade för en femstjärnig insats vid seger på 1.12,9/1640a.

Förstapriset var ”bara” 30 000 kronor för ett så bra lopp, men framför allt var det oerhört roligt att han fungerade efter det nya träningsupplägget med i stort sett bara joggning i skogen ihop med morfar Kalle. Magnus sade också att Dwayne kändes typ 100 kilo lättare än tidigare så det här var verkligen ett steg i rätt riktning. Vi får förstås ta det varsamt, men det blir roligt att följa honom framöver.

Vi hade även Give Me Five N.O. till start på Bollnäs. Han såg dunderfin ut, men fick chansen alldeles för sent och hade alla krafter sparade som fyra i mål.