Under fredagslunchen var vi på plats på Umåker och det blev seger för hedershästen Dwayne Zet.

Han snabbstartade bakom bilen och höll ut startraketen From the Mine från början som då tvingades ner i rygg på ledaren. Efter en riktigt snabb öppning första 300 packade Mats Djuse sedan ihop fältet och bestämde tempot, men Mats släppte sedan av Dwayne i helt rätt tid över upploppet och efter en visslande avslutning sista 150 höll han undan för en vasst avslutande Selmer I.H. Segertiden blev 1.13,4/1640a och förstapriset var 30 000 kr. Ett stort grattis till ägargänget!

Airborne fick en tung resa i sitt lopp med tredjespår och dödens, men trots det var han på väg att koppla grepp in på upploppet. Tyvärr var det segern som rök där. Han trivdes tyvärr inte på banan, han sprang bara och slirade och fick inte rätt fäste. Jag gillar inte att skylla på sånt, men tyvärr var det så för hans del idag. Det var dock en bra prestation även idag och det är bara att komma igen.

Bourne Dominion fick också en jobbig resa och blev dessutom störd på upploppet, dock som slagen. Han var ändå inte som bäst som sexa och han får nu ta igen sig ett tag och ladda batterierna.

Inga starter kommande dagar, men vi tar nya tag i V75 på Bjerke nästa lördag. Startlistorna till V75-omgången i Norge kommer på söndag.