Seismic Wave (8 år valack e Explosive Matter – Vanity Plates) är ny i stallet. Åttaåringen som var favoritspelad i ett av Elitloppsförsöken 2021 har nu anlänt till gården hemma i Brunflo.

På 50 starter har Seismic Wave tagit 16 segrar och sprungit in 2 234 126 kronor. Rekordet på svensk mark, 1.10,0, sattes vid seger på Färjestad i november 2021. Som treåring i USA sprang han ännu snabbare, 1.08,5. I år är han ännu utan seger på sju starter, men han har visat uppåtgående form på slutet. I senaste starten på Solvalla satt han sist i fältet och spurtade bra med krafter sparade som sexa på 1.10,7 i ett lopp som vanns av Zeudi AMG före Rome Pays Off som ju vann Gulddivisionen i lördags.

Det är förstås väldigt intressant att få in en häst i träning i stallet som tidigare varit favorit i Elitloppet. Av vad jag sett av starterna på slutet så har han fungerat bra och jag pratade med Mats som var nöjd med hur hästen kändes som sexa på Solvalla senast. Att Seismic Wave kan springa är det inget snack om och nu ska vi försöka göra det bästa av att vi fått möjligheten att träna en så här bra häst, säger Oscar.

Stall Dalhem äger Seismic Wave, de hade tidigare Emile Zola Sisu i träning för något år sedan och vi hälsar dem välkomna tillbaka som hästägare hos oss.

Fler nya hästar har tagit sig in i stallet senaste tiden och alla ska förstås känna sig varmt välkomna hos oss. De nya hästarna är:

Stage Diver (2 år sto e Tactical Landing – Laureen)

Riva Barosso (4 år valack e Propulsion – Madam Lavec I.T.)

Delivery Success (1 år sto e Bold Eagle – T.T.De Luxe)

Elmoor Face (1 år hingst e Tactical Landing – Sevens Up)

Lotus Miller (1 år hingst e Donato Hanover – Lotusamarone)

C.G.Chest (1 år hingst e Donato Hanover – Hope and Dreams)

Vilka härliga tillskott och det ser verkligen spännande ut i stallet. Stage Diver och Riva Barosso finns hemma på gården i Brunflo medan de fyra ettåringarna är på inkörning hos Jörgen E Berglund och Camilla Olsson i Offerdal.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Seismic-Wave-scaled.jpg

Bild på Seismic Wave i stallet.