På onsdagskvällen blev det seger för Give Me Five N.O. i Hummeltorp Solvallaserien 150 under Solvallas V86-tävlingar, ett lopp med 80 000 kronor i förstapris. Fyraåringen öppnade snabbt bakom bilen och tog direkt hand om ledningen, ”Mange” Djuse som körde idag fick bestämma tempot i ledningen första varvet men under slutvarvet utsattes man för lite press av hästen utvändigt där framme i täten. Give Me Five var ändå bara bäst över upploppet och vann hur enkelt som helst på 1.15,2/2640a.

Give Me Five har verkligen utvecklats och tagit till sig träningen på slutet. Tidigare var han dum att resa med när vi skulle på tävlingar och galopperade och strulade en hel del. De senaste månaderna har allt fallit på plats och idag stod han hur lugnt som helst i gästboxen innan loppet. Precis som alla andra hästar i stallet fungerar han kanonbra på sandbanan hemma på gården, hästarna känns fräschare, finare och spänstigare sedan de börjat träna på nya banan.

I och med den här segern är Give Me Five nu klar för Solvallaserien-finalen med 150 000 kr i förstapris som körs onsdag den 22 november. Stort grattis till norske ägaren Jostein Engan som flög ner från Trondheim för att titta på sin ögonsten.

Vi hade även med oss treårige Ice Pack till Solvalla. Från åttondespår bakom bilen hamnade han sist utvändigt, men avslutningen var bra och han kom i mål som fyra på nya rekordet 1.13,1/1640a. En fjärdeplats som var värd 15 000 kr.

Nästa start för stallet blir nu på fredag då Jackpot gör comeback på Bollnästravet. Han har tränat på bra inför den här starten, både hemma på gården och även i ett banjobb inne på Östersundstravet nyligen. Min förhoppning är att han ska göra en bra insats direkt på fredag.