Idag var vi till Färjestads fina Långfredagstävlingar med mycket publik på plats och i Copiads Silverpokal hade vi Jackpot till start. Han gjorde oss inte besvikna utan var bara bäst i loppet och vann enkelt på 1.13,6/2140 volt.

Jackpot inledde från innerspår, men kunde inte hålla ledningen. Magnus Djuse som idag satt i sulkyn valde att gå ut utvändigt om ledaren och testade även för ledningen, men fick svar och Jackpot fick tuffa på i ”dödens”. När ledaren galopperade i slutsvängen kunde Jackpot överta ledningen och han bara lunkade undan till en enkel seger med krafter kvar. Förstapriset i detta V75-lopp var 100 000 kronor!

Det blev dopingprov efter loppet och Jackpot hade då bara 74 i puls i dopingstallet.

Bengt-Åke Nyberg i Grästorp som tidigare bland annat fött upp ett flertal miljonhästar; Your Highness, Vincennes och Dear Friend är uppfödare även till Jackpot och han är också ägare. Jackpot har nu fyra segrar på sex starter och har tjänat 217 500 kronor. Han är därmed kvar i Klass II och kanske att vi testar i ett Klass II-försök någonstans de kommande veckorna. Drömmen vore ju att kvala in till Klass II-finalen under Elitloppshelgen.

Nu åker vi till Jämtland och laddar mot Solvalla på söndag där vi har Firefoot och Hannibal Face till start. Därefter väntar Bergsåker på tisdag där S.G.Charpentier gör årsdebut.

Ägare Bengt-Åke Nyberg, Jackpot och skötare Kalle Alander.