På fredagskvällen tog vi en tur till fina Orkla Arena med Give Me Five N.O. och det blev seger direkt i årsdebuten. Tillsammans med Dag Sveinung Dalen i sulkyn öppnade han snabbt och tog hand om ledningen. Han fick öppna första halvvarvet på 1.15,7 och första varvet på 1.18,5. Han stack sedan ifrån konkurrenterna och vann enkelt med gott om krafter sparade på 1.18,1/2300a.

Ägaren Jostein Engan från Norge var naturligtvis på plats och verkligen kul att få börja året på det här sättet på ägarens hemmaplan. Give Me Five N.O. har verkligen utvecklats under vintern. Ifjol var han inte färdig och agerade valpigt, men nu har han vuxit på sig en hel del de senaste månaderna och det var betydligt mer fokus i loppet idag än vad det varit tidigare.

Förstapriset var 14 000 NOK och motståndet var kanske inte det bästa, men intrycket var riktigt bra och det här var karriärens andra seger i sjätte starten. Han har nu sprungit in drygt 50 000 kronor och som det såg ut idag blir det betydligt mer framöver. Morfar Kalle är med på bilden efter dagens seger.

Nu laddar vi för V75 på Bergsåker imorgon. Vi har Honesty till start i STL Diamantstoet, i V75-4. Hon har tränat riktigt starkt med 1.16 full väg i ett banjobb och löper hon upp till det hon visat i träning lär hon sluta långt fram, men man ska tänka på att hon har inte startat på länge och kanske inte mött så här bra hästar tidigare så det är ändå lite svårbedömt så här på förhand. Att hon skulle bli favorit på V75 så här direkt i första starten var inte direkt det jag trodde när jag anmälde.

Men det är bara att kämpa och hoppas på det bästa, nu åker vi hem från Norge och ser fram emot imorgon. Trevlig helg!