De senaste dagarna har det kommit in tre nyförvärv till stallet och det är verkligen spännande hästar.

Tvåårige Move Around är en helbror till No Business som skördade väldigt fina framgångar i vår regi för några år sedan och bland annat var trea i Breeders’ Crown-finalen på Eskilstuna. Nu får vi chansen att forma lillebror och det blir förstås roligt att följa honom framöver. Äger hingsten gör Mats Garmager (på bilden) med flera som vi också välkomnar tillbaka som hästägare hos oss.

De andra två nyförvärven är starthästar. Sexårige valacken Beacon Kronos är ett yrväder, men en riktig topphäst i grunden och kan vi får ordning på honom finns det väldigt stor potential. Vem minns inte hans seger i Bollnäs förra våren när han vann trots jättegalopp i slutsvängen!? Det är bland det värre upplopp man sett! Beacon Kronos har sprungit in 832 400 kronor och det känns jättespännande att få chansen att få till honom.

Även Magnificent Tooma är ny i stallet. Den sjuårige valacken har sprungit in 463 866 kronor och har tagit sju segrar på 37 starter. Det här är en jättefin häst som haft en del problem, men även här finns det stor potential om vi hittar rätt.

Det här blir två spännande projekt att ta sig an de närmaste månaderna; kan vi få ordning på Beacon Kronos och Magnificent Tooma har vi två hästar som kan tävla i V75 på lördagarna under hösten.

Lämnat stallet har S.G.Charpentier gjort efter försäljning och han förtjänar extra uppmärksamhet. ”Snickarn” var och är en kämpe som få och lämnade oss som miljonär efter lång och trogen tjänst. Snickarn kommer alltid bli ihågkommen hos oss och en trevligare kompis träffar man sällan på. Tack för dina insatser och lycka till framöver; ”Snickarn”.

Imorgon har vi ännu en nyhet här på hemsidan, en stor nyhet. Håll utkik!