Ikväll var vi till Orkla Arena utanför Trondheim med två av stallets hästar; Bourne Dominion och S.G.Charpentier och det blev seger för bägge två! Två riktigt sköna segrar med två gamla kämpar.

Bourne Dominion hade inte startat på ett tag inför ikväll. Han har ju många gånger visat att han är högkapabel, men har också haft en hel del problem med aktionen vilket vi försökt att jobba med under uppehållet. Dag-Sveinung Dalen som satt i sulkyn ikväll valde att köra fram utvändigt om ledaren, men han fick svar och man blev kvar i dödens. Bourne fick sedan problem med aktionen halvvarvet från mål och tappade en hel del runt slutsvängen och fick då långt fram till ledaren, men när han kom in på upploppet tog han tag ordentligt i grejerna och avslutade snyggt till seger på 1.15,3/2300a. Tyvärr fortsätter problemen med aktionen även om det bitvis var bättre idag och vi får kämpa vidare. Segern satt i alla fall riktigt skönt för ägarna som var på plats på Orkla Arena. Några av dem kom i bil från Örnsköldsvik, 9 timmar tog bilresan enkel väg, och en av ägarna kom med flyg från Stockholm. Stort grattis!

S.G.Charpentier tog hand om ledningen direkt och var jättefin för dagen. Han sprang och klippte med öronen och stack undan till enkel seger på 1.14,3/2300a för Dag-Sveinung Dalen. Efter förra säsongen var vi lite tveksamma till om vinnarglöden fanns kvar och vi fick se åt vilket håll det skulle gå i år, men S.G.Charpentier har sett väldigt fin ut i starterna hittills i år och det verkar som att han tycker att det är kul att tävla igen. Visst, det är lite enklare motstånd på Orkla Arena än hemma i Sverige, men båda hästarna gjorde det verkligen bra idag. Förstaprisen i bägge loppen var 18 000 norska kronor. Det här var första segern för S.G.Charpentier sedan juni 2021 och stort grattis till ägargänget.

Tidigare idag var det lunchtrav hemma på Östersundstravet och Dwayne Zet gjorde då comeback efter lite vila. Han gick 1.14,9 från 40 meters tillägg och var seg i benen. Det är svårt att sätta honom i form direkt efter uppehåll sedan han fick överträningsproblemen och han hade bara joggat lätt i skogen inför starten idag. Vi får försöka starta igång honom och se om han kan hitta formen igen.

Nästa start för stallet blir på Bergsåker på torsdag då Hannibal Face är tillbaka på tävlingsbanan igen. Jag hoppas på en bra insats och om han går bra i den här starten kan det bli start i V75 hemma på Östersundstravet nästa lördag.