Jackpot inledde förra året strålande, han radade upp segrar och fjolårets fjärde seger togs redan på Långfredagen i V75 på Färjestad. Han var sedan tvåa i V75 på Umåker i maj och sprang därefter 1.11,6 full väg som fyra i Klass II-finalen på Solvalla under Elitloppshelgen. Efter det började det strula och han blev skadad, även om han kom tillbaka och gjorde tre starter i slutet av förra året så var det inte riktigt på samma nivå som på våren.

Nu hade Jackpot fått en rejäl vinterträning och han var väl förberedd inför årsdebuten ikväll på Bergsåker. Jag var dock lite rädd att det skulle saknas det rätta tempot i honom och i loppet sprang han mest och sov bak i kön med sitt öppna huvudlag. När Mats Djuse gick ut i tredjespår med honom på sista långsidan hände inte så mycket heller, men den här grabben vet var mållinjen ligger och över upploppet tog han i det som behövdes och vann till slut enkelt utan att förta sig på 1.15,0/2660 voltstart.

Vilken fantastisk inställning han har! Förstapriset var 60 000 kronor och det här var första starten för nya ägargänget som köpte honom för ca tre månader sedan. Stort grattis till er!

Jackpot står fortfarande bra inne i Klass I och vi siktar nu mot V75 på Bergsåker den 13 april där det är 2640 meter autostart. Nästa starter för stallet sker på Östersundstravets lunchtrav imorgon då Magnificent Tooma och Cleveland Broline startar.