Vi avslutade 2023 med att Dwayne Zet segrade i Gulddivisionen i Gävle den 30 december. Efter den segern har vi haft ett planerat tävlingsuppehåll, vi har legat lågt på tävlingsbanan och bara gjort enstaka starter men nu är stallet på gång för fullt ut på tävlingsbanorna och på söndagen togs årets första seger.

Vi byggde en ny träningsbana i höstas och har kunnat träna hästarna riktigt bra på skonsamt underlag hela vintern vilket vi också hoppas ska visa sig under året. No Limit Express löste sin årsdebut på bästa sätt hemma på Östersundstravet nu på söndagseftermiddagen. Tillsammans med Mats Djuse i sulkyn kom man till ledningen i första sväng och även om man blev utmanade över upploppet sträckte No Limit snyggt på sig och vann på 1.14,3/2140a. Idag sprang han med öppet huvudlag och framskor så det var inte maxat på något sätt, men man ska tänka på att han mötte några riktigt bra hästar så det var en bra insats på alla sätt och vis för att vara årsdebut. Det blir kul att följa honom under året. Stort grattis till ägarna Kontio Holding AB som kunde räkna in 40 000 kr i förstapris och grattis även till skötaren Charlotte Andersson.

Vi hade även Give Me Five N.O. till start som svarade för en tapper insats som trea för Zeb Jonasson efter en tuff resa utvändigt om ledaren. Jag misstänkte att han skulle kunna vara lite ringrostig, men han gjorde en stark insats och med det här loppet i kroppen lär han gå framåt till nästa start.

I kvalet visade Beacon Kronos upp sig i bra stil, han sprang 1.17,0/2140 meter helt ensam och tanken är att han ska göra första starten i min regi på Umåker nu på fredag den 22 mars. Dit ska vi även anmäla Cleveland Broline, Ice Pack och Bourne Dominion så det blir en helkväll på Umåker på fredag.