På fredagskvällen tog vi en tur till Umeå och i hästbussen hade vi med oss fyra av stallets hästar. Det började med Cleveland Broline som svarade för en mersmakande insats i debuten för oss förra onsdagen på Bergsåker då han var knappt slagen tvåa. Nu fick han vandra den jobbiga vägen utvändigt om ledaren för Mats Djuse och trots en tungsprungen gick fyraåringen undan till seger på 1.18,3/2140a.

Förstapriset var 25 000 kronor och vi säger ett stort grattis till ägarna Stall Florida Dreams och skötaren Charlotte Andersson. Härligt med en seger för Cleveland!

Beacon Kronos gjorde första starten i vår regi och första starten på 1,5 år. Han hamnade långt bak och när Ulf Ohlsson vred på i tredjespår 700 meter från mål var det ”mil” fram till tätduon. Beacon spurtade in som fyra på den kladdiga bana och noterade tiden 1.14,5/1640a. Ohlsson var nöjd och det var en klart godkänd comeback. Med lopp i kroppen och finare underlag nästa gång kan det bli spännande.

Ice Pack blåste till spets från åttondespår bakom bilen och öppnade raska 1.11,2 första 500 på den smetiga banan. Det blev 1.14,3 första varvet, men 850 meter från mål rullade han över i galopp och galopperade oväntat. Enligt Mats fanns det gott om krafter sparade och det var surt att det slutade så där i comebacken. Vi tar nya tag.

Bourne Dominion hade bakspår på 1640 meter och hamnade hopplöst till från början. Ut på sista långsidan valde Mats Djuse att följa med i en attack i tredjespår, men 600 kvar tvingades han vrida på i fjärdespår och då gick ”Bourne” väldigt snabbt i några hundra meter men det var fortfarande väldigt långt fram. Han spurtade till slut in som sexa på 1.14,5/1640a. Nu har han lopp i kroppen och till nästa gång hoppas vi på en ännu bättre prestation.

Nästa gång ni får se oss på tävlingsbanan blir på Gävle på torsdag, då har vi tre hästar till på V75. Det är Airborne, Give Me Five N.O. och No Limit Express.