På tisdagen var det lunchtrav hemma i Östersund och dags för debut för treårige Move Around. En helbror till No Business som var trea i Breeders’ Crown-finalen för oss för några år sedan och han är inte helt olik sin storasyster även om hon var tidigare utvecklad och redan en kulltopp vid den här tidpunkten på året. Tillsammans med Mats E Djuse tog man hand om ledningen från innerspår i voltstart, det blev lugnt tempo till en början men under sista varvet utsattes Move Around för press där framme i täten. Trots det gick han undan till en mycket enkel seger med sex längder på 1.18,4/2140 meter.

Det fanns krafter sparade och vi säger stort grattis till ägarna Mats Garmager & Jämtlands UV AB som kunde räkna in 25 000 kronor i förstapris och en spännande fortsättning följer för Move Around.

Det här var den andra debutantsegern till stallet den här veckan, i fredags vann ju treåriga stoet Nagouchi sin debut på Solänget.

Vi hade även No Limit Express till start på Östersundstravet under lunchen, han hamnade utvändigt om ledaren i rejält tempo (1.11,2 första 500 och 1.12,4 första varvet) men höll storstilat till andraplatsen på 1.12,3. En riktigt bra insats och nu tar vi sats mot lördagarna igen och hoppas att startpoängen ska räcka till Bronsdivisionen.

Nästa gång ni får se oss på tävlingsbanan blir nu på Umåker på fredag kväll den 27/9. Då har vi en ny treårig debutant till start, det är Googoo Gaagaa-dottern Avalon som ska göra sin första start i ett treåringslopp med 40 000 kr i förstapris. Även Sandsjöns Amazing startar på Umåker på fredag i ett ST-lopp för fyraåriga ston med 50 000 kr i förstapris.