På tisdagskvällen åkte vi till Bergsåker med tre hästar och det blev nästintill full utdelning; två segrar och en andraplats. Härligt att stallets hästar visar fin form!

Det började med nyförvärvet Sandsjöns Amazing som gjorde första starten i vår regi. Hon hamnade långt bak till en början, men 1300 meter från mål styrde Mats Djuse på i tredjespår och strax senare landade det fyraåriga stoet utvändigt om ledaren. Hon kopplade tidigt grepp och gick undan till en enkel seger på nya rekordet 1.14,6/2140a. En mycket rejäl insats efter lång tävlingsfrånvaro.

Förstapriset var 30 000 kr och ett stort grattis till ägare Mats ”Wedde” Wedin.

Sedan var det dags för en ny seger för Cleveland Broline som tog årets femte seger i åttonde starten när han vann i enkel stil. Mats körde tidigt till ledningen, fick bestämma tempot och sedan var det spel mot ett mål. Segertiden blev 1.15,9/2640a och förstapriset var 30 000 kr.

Stort grattis till ägargänget Stall Florida Dreams. Cleveland Broline har ju redan provat på tufft motstånd på Solvalla under Elitloppshelgen och i V75 på JSP-dagen och han är ju fortfarande kvar i lägsta klassen (Klass II) så tanken är att prova där igen inom kort.

Andraplatsen till stallet kom genom Jackpot som satt sist i sitt lopp, det blev långt fram när ledaren ryckte undan i slutsvängen men Jackpot avslutade mycket bra över upploppet och visade finfin form som tvåa på 1.13,9/2140a. Härligt att han är tillbaka! Andraplatsen var värd 15 000 kr och även han kommer att provas i V75 och Klass I inom kort igen.

Nästa framträdande för stallet blir på torsdag när vi luftar två av stallets treåringar i kvallopp; Dell’amore (Maharajah) och Stage Diver (Tactical Landing).

Mats Wedin till vänster och morfar Kalle Alander till höger.