På måndagen åkte vi till Umåkers lunchtrav med tre hästar och vi kunde räkna in två segrar och en andraplats innan det var dags att lasta för hemfärd mot Jämtland igen.

Det började med en andraplats genom Give Me Five N.O. som tvingades till en snabb öppning; 1.11,1 första halvvarvet och 1.14,1 första 1000. Han orkade inte riktigt till slut mot en riktigt bra motståndare, men höll fint till andraplatsen på 1.14,9/2140a och fick 12 500 kr in på kontot. Mats sade efter loppet att Give Me Five blev lite för vass med skygglapparna som han hade på sig för första gången, men hästen som vann loppet (Arpi Broline) hade vi nog inte slagit hur vi än hade kört idag.

Därefter kom dagens första seger och den kom genom Bourne Dominion som öppnade raskt bakom bilen för Mats Djuse. Han fick dock en häst pressandes utvändigt första biten och blev väldigt pigg efter öppningen. Det blev 1.10,6 första 500 och 1.13,5 första varvet. ”Bourne” låg friskt på bettet där framme i täten, men stegade ändå bara undan över upploppet och vann hur enkelt som helst på nya rekordet 1.13,7/2140a.

Sedan Bourne Dominion började träna på nya träningsbanan hemma på gården håller han sig fräschare och finare och är numera betydligt bättre i aktionen än ifjol då han hade svårt att fungera i loppen. Det här var en mycket rejäl insats och ett stort grattis till ägargänget som inkasserade 25 000 kronor i förstapris. Det här var också ett försök till Umåkermästaren där finalen körs den 26 april med 80 000 kronor i förstapris.

Dagens andra seger kom genom Cleveland Broline som tog tredje raka segern i vår regi. Även här blev det tuff körning i loppet med högt tempo i täten, men Cleveland Broline var inte med i den körningen utan kunde smyga med fint i ryggar in till upploppet. När Mats satte in attacken 250 kvar avgjorde fyraåringen enkelt och vann på 1.16,0/2140a.

Det blev viss dramatik innan loppet, vi hade tänkt att köra Cleveland Broline med en amerikansk sulky idag, men han gillade inte alls det och kort före start var vi tvungna att byta till en vanlig sulky som vi fick låna från smedjan. Mats hann aldrig riktigt att förbereda Cleveland inför loppet, men det gick ju bra till slut ändå. Även här var förstapriset 25 000 kronor och vi skickar ett stort grattis till ägarteamet Stall Florida Dreams.

”Wedde” och Kalle åkte med till Umåker idag. Härligt gäng att ha med sig på travtävlingar.